Повеља о братској сарадњи и презентација "Гласа Холмије"

„Глас Холмије“, часопис за књижевност, историју и културу који излази на српском језику и ћириличном писму у Беранама, представљен је у Народној библиотеци „Стефан Првовенчани“. О тридесет петом броју часописа говорили су: Бранислав Оташевић, председник Издавачког савета и председник Удружења српских књижевника у отаџбини и расејању за Црну Гору, Горан Киковић, главни и одговорни уредник и председник Скупштине општине Беране, Давид Лалић, песник и Миличко Трифуновић, председник Удружења ратних добровољаца 1912–1918. и њихових потомака и поштовалаца.

У програму је учествовао и др Драгољуб Даниловић, председник Друштва историчара Рашког округа и водитељ наше радионице Кроз историјске изворе. Он је посебно нагласио да су ретки часописи који, попут „Гласа Холмије“, своје стручне и пажљиво пробране текстове темеље на историјским изворима и ваљаној архивској грађи. 

Овом приликом су Друштво историчара Рашког округа и Српска народна одбрана Васојевића и Лимске долине потписали Повељу о братској сарадњи и изучавању историје српског народа у Србији и Црној Гори.

16. март 2018.