Додела награда Солун - Крф 2016-2017.

Дана 19. јануара 2017. године, на Богојављење, у просторијама Народне библиотеке „Стефан Првовенчани“ одржана је свечана додела награда победницима квиза „Краљево бира знање – Срби на Крфу и Солунском фронту“. 

Квиз су организовали и реализовали  Друштво историчара Рашког округа и Народна библиотека ''Стефан Првовенчани'', а у њему су учествовали ученици  основних и средњих школа. Гимназијски професор др Драгољуб Даниловић, председник Друштва, истакао је да је у квизу учествовало 82 ученика из основних и средњих школа у Краљеву. Он се посебно захвалио донаторима и свима који су помогли да се ово такмичење одржи. Захвалнице и дипломе додељене су „Електромонтажи“, ресторану „Сунце“, фабрици „Пантелић“, ЈКП „Пијаца“, „Евротехни“ – Конарево, ЈЕП „Топлана“, Драгану Драшковићу, директору Народног музеја у Краљеву, Ненаду Јеротијевићу, власнику фото радње „Осмех“, Дечијем одмаралишту „Гоч“ и Народној  библиотеци  „Стефан Првовенчани“.

Награђени су краљевачки ученици Лазар Јовановић и Јелисавета Ђорђевић из ОШ ''Доситеј Обрадовић'', Јелена Балшић из ОШ ''Вук Караџић'', Милица Павловић из ОШ ''Живан Маричић'', Катарина Пејаковић и Огњен Павловић из ОШ ''Јово Курсула''. 

Од средњошколаца најбољи  су били Милош Мацан, Милица Дуканац, Кристина Гочанин и Миа Вучинић из Гимназије, Војин Бешевић и Страхиња Бањанац из Електротехничке школе ''Никола Тесла''.

Награде су припале и њиховим професорима Милану Петровићу, Биљани Даниловић, Ивани Хасановић, Марти Мамули и Драгомиру Белоици.

У музичком делу ове свечаности учествовала је Певачка група ''Херувими'' из Краљева.

Слике са доделе награда можете погледати овде.